Zašto žene zbilja žele uvijek biti mršavije; ankete i studije otkrivaju zašto je to opravdano

Piše: Gordana Vukres

Žene oduvijek mnogo pažnje poklanjaju njezi svoga tijela. Čim prijeđu 20. godinu počnu paziti na svaku kaloriju koju unose i često pribjegavaju raznoraznim dijetama kako bi izgubile kilogram “viška”. Sve žene žele samo jedno: da su mršave ali zadržati obline.

Profesorica Sarah Grogan, autorica knjige “Body Image: Understanding Body dissatisfaction In Men, Women and Children”, istaknula je kako žene u dobi od 16 do 63 godine uvijek razmišljaju o tome kako smršaviti najmanje tri kilograma, ali žele zadržati svoje bujne grudi i lijepo oblikovanu stražnjicu.

“Dame uvijek lako pronađu ono što im se ne sviđa na njihovom tijelu, a puno im je teže reći što vole na svom tijelu”, kazala je Grogan, prenosi Daily Mail.

Većina žena koja je sudjelovala u anketi, koju je provela profesorica sa svojim timom, priznale su da bi bile mnogo samopuzdanije ukoliko bi izgubile nekoliko kilograma.

“Niti jedna žena koja je sudjelovala u anketi nije rekla da bi se željela udebljati”, kazala je Grogan.

Profesorica je istaknula da je razlog tome vjerojatno činjenica što se u današnjem svijetu mršavost povezuje s elegancijom, mladošću i atraktivnošću.

“Brojne studije su pokazale da se mršavije osobe smatraju atraktivnijim i bolje prolaze na intervjuima za posao, ali i na poslu. Također, manje je vjerojatno da će vitke osobe biti osuđene za neki zločin, a i ako budu dobit će manju kaznu”, dodala je Grogan.

Također, studija koju je provelo Sveučilište na Floridi pokazala je da mršavije žene zarađuju više, a prema jednom njemačkom istraživanju težina ima veliki utjecaj na emocije žene.

Facebook Komentari