Stiže veliko pogoršanje vremena, Istra, Primorje i Gorski kotar: kiša, vjetar, bujične poplave

Državni hidrometeorološki zavod objavio je kako se danas na Jadranu i u područjima uz Jadran očekuje oblačno i kišovito vrijeme, dok će u ostatku unutrašnjosti biti stabilno sve do popodneva i večeri, kad se i ondje očekuje kiša.

Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu umjereno, poslijepodne i jako jugo. Najviša temperatura na kopnu će biti između 12 i 17 °C, a na Jadranu između 16 i 20.

Približavanje ciklone uzrokovat će i nepovoljan utjecaj na ljude pa se kod meteoropata očekuje razdražljivost, glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda.

Pojačane tegobe mučit će kronične bolesnike pa im se preporuča izbjegavanje većih napora.

Meteoalarm je pak za danas objavio narančasto upozorenje za nekoliko hrvatskih regija, posebice Istru i Hrvatsko primorje, gdje se očekuje obilna kiša, ponajprije na Kvarneru, a istaknuto je i da su moguće bujične poplave. Puhat će jako, povremeno i olujno jugo, s udarima do 65 km/h. Obilna kiša i poplave mogući su i u Gorskom kotaru, gdje će jugozapadnjak na udare puhati i do 115 km/h.

Obilnije se oborine danas očekuju i na području Karlovca, gdje će također biti vjetrovito, ali manje nego u Gorskom kotaru i primorju.

Prognoza za sutra još je nepovoljnija: za Istru, Hrvatsko primorje te Gorski kotar izdano je crveno upozorenje zbog kiše i mogućih bujičnih poplava. Vjetar će dalje jačati pa će u tim regijama na udare biti i jači od 100 km/h.

Facebook Komentari