17.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport Fifa zbog skandiranja navijača na utakmici s Kosovom poslala HNS-u uplatnicu na...

Fifa zbog skandiranja navijača na utakmici s Kosovom poslala HNS-u uplatnicu na 346 000 kuna

Disciplinska komisija Fife donijela je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog incidenata na utakmici Kosovo – Hrvatska u sklopu Europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na utakmici Kosovo – Hrvatska odigranoj u Tirani 6. listopada ove godine, Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 50.000 švicarskih franaka (346.000 kuna).

Istodobno, Hrvatski nogometni savez upozoren je na buduće ponašanje navijača jer Disciplinska komisija Fife u slučaju ponovljenih incidenata može izreći strože sankcije.

Disciplinska komisija Fife očigledno je kao olakotne okolnosti pri izricanju kazne uvažila argumente Hrvatskog nogometnog saveza vezane za napore uložene u organizaciju utakmice s Kosovskim nogometnom savezom.

Podsjetimo, navijači obiju reprezentacija uzvikivali su »Ubij, ubij Srbina« na svom jeziku za vrijeme utakmice koja je igrana 6. listopada u Albaniji i koju je Hrvatska dobila sa 6-0. Prva utakmica Kosova kao domaćina igrana je u Skadru u Albaniji jer Kosovo nema odgovarajuće stadione.

Najnovije

Još iz rubrike