VIDEO: Prijenos saborske rasprave o izmjenama zakona o HNB-u, Pernar hvali Pupovca

U Saboru traje rasprava o izmjenama zakona o HNB-u, možete pratiti prijenos.

Hrvatski sabor raspravlja o Mostovu prijedlogu izmjena Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, kojima je cilj povećati transparentnost njezina poslovanja, ali i omogućiti javnosti uvid u njezino poslovanje i trošenje novca.

Predlaže se i da se, uz reviziju financijskih izvješća i cjelokupnog poslovanja koju obavljaju neovisni vanjski revizori, i Državnom uredu za reviziju omogući provedba revizije učinkovitosti. Pritom bi se trebao poštovati pravni okvir Europske unije mjerodavan za poslovanje središnjih banaka, ne dovodeći u pitanje načelo institucionalne neovisnosti.

Sabor je svoj rad počeo stankom. Klub SDP-a zatražio ju je zbog najavljene porezne reforme. Klub HNS-HSU zbog pogubnih učinaka porezne reforme na umirovljenike, kako je kazao Silvano Hrelja. Most i HDZ također su zatražili stanku zbog uhićenja branitelja HVO-a u BiH. A Klub SDSS-a zbog oskvrnuća grobova na blagdan Svih svetih.

“Zapanjen sam činjenicama koje je Pupovac izrekao, stao na prag obrane suvereniteta ove zemlje. Čovjek kojega su u medijima prikazali četnikom i izdajnikom…Žao mi je što kolege iz mosta i HDZ-a nisu na tom tragu”, kaže Pernar u replici na izlaganje Milorada Pupovca.

Facebook Komentari