Mediji: MOST nezadovoljan dijelovima porezne reforme, Plenković morao odgovoriti

Iz samog vrha Mosta neslužbeno se doznaje kako postoji nezadovoljstvo dijelovima porezne reforme koju je ministar Marić predstavio Vladi, pišu mediji.

Tako su jako nezadovoljni što je plan povećati PDV u ugostiteljstvu s 13 na 25%. Ne sviđa im se ni što se najviša stopa poreza na dohodak spušta s 40 na 36 posto.

Nisu zadovoljni ni s povećanjem stope poreza od 5 posto na 13 posto, a po toj stopi se oporezuju kruh, mlijeko, knjige, novine, lijekovi i dr. Mostu je sporan i plan da se opća stopa PDV-a spušta 2018. s 24 na 25%. A nije im ni jasno zašto je ministar financija Zdravko Marić već u četvrtak na sjednici vlade predstavio poreznu reformu, a dan ranije, kada je u Saboru reformu predstavio Mostvocima, dogovoreno je da će se još oko nekih pitanja usuglasiti.

Na pitanje o nezadovoljstvu Mostovaca morao je odgovoriti i premijer Andrej Plenković koji se nalazi u službenom posjetu BiH. On poručuje kako je cjelina reforme – prihvaćena.

”Reforma je pripremana dugo i sustavno. U njoj su bili naši najbolji stručnjaci. Marić ju je predstavio u HDZ-u, Mostu i manjinama. Mi smo željeli predočiti javnosti cjelinu te reformu. Sada slijede konzultacije i nakon toga se ide u proceduru u Sabor. Cjelina reforme je prihvaćena od svih naših partnera”, kazao je Plenković.

Facebook Komentari