Pernar: Neka zastupnici koji podržavaju slanje vojske uzmu uniforme i odu na rusku granicu

Saborski zastupnik Živog Zida Ivan Pernar poručio je u petak kako hrvatske građane ne plaše Rusi već aktualna Vlada koja podiže poreze i da odluku o slanju Hrvatske vojske na rusku granicu može donijeti samo Hrvatski sabor. Za tu temu tražio je stanku.

“Čitam u medijima da Hrvatska šalje vojsku na rusku granicu i da nam glavni tajnik NATO-a zahvaljuje na tome. Upozorio bih da će kao 1941. naša vojska tamo biti pod njemačkim zapovjedništvom. To je iracionalna, pogrešna i suluda odluka i javnost je u Hrvatskoj ne odobrava. Oni koji šokiraju javnost sa nekom tobožnjom ruskom opasnošću, mislim da je to laž koja nema veza sa zdravom pameću. Samo Hrvatski sabor ima mandat da vojnike šalje izvan granica, a Sabor nije nikakvu odluku o tome donio. Zašto se javnost ne pita i zašto o tome nema javne rasprave i zašto nam se ova tema servira zdravo za gotovo. Zastupnici koji podržavaju takvu odluku neka uzmu uniforme i odu na rusku granicu”, rekao je Pernar.

Pozvao je HDZ-ove zastupnike da se ne smiju jer su, kako tvrdi, slali ljude u rat i pokrali ovu državu.

“Dužnost naših vojnika je da štite naše granice, a ne granice drugih zemalja. Naše građane ne straše Rusi već ova Vlada koja podiže poreze, cijenu struje, ovršitelji koji za 2 kune uzmu 600 kuna duga. Zadnji rat koji ova država i Vlada želi pokrenuti je rat protiv siromaštva”, poručio je Pernar.

Reagirao je HDZ-ov Miro Kovač.

“Nakon što smo ostvarili strateške ciljeve demokracije, slobode, pravne države i oslobađanja svojih područja ušli smo u NATO i EU. To članstvo nosi odgovarajuću sigurnost, omogućava prosperitet, ali i obveze. U slučaju NATO-a imamo obvezu pomagati svojim saveznicima i ovaj će Sabor odlučivati hoćemo li mi upućivati vojsku izvan područja Hrvatske”, rekao je Kovač.

VIDEO Tko je tu špijun: Pernar Richemberghu objasnio što je odgovornost za izgovorenu riječ

Tihomir Lukanić: Zastupnici Živog zida će se odreći povećanja plaće uslijed porezne reforme

Facebook Komentari