Neviđeni napad na Udrugu Franak i Aleksića! Ovo je možda i dobar znak, predznaci panike

Neviđeni napad na Udrugu Franak i Gorana Aleksića! Ovo je možda i dobar znak, naziru se predznaci panike.., piše Udruga Franak na svom fb-u.

Nevjerojatno je da HUB i banke još uvijek javno negiraju pravomoćne presude, tu pogotovo mislimo na pravomoćnu presudu u kolektivnom slučaju i na jučerašnju presudu u pojedinačnom slučaju. Obje presude su evidentno utvrdile da su banke manipulirale i nezakonito podizale kamatne stope.
Slažemo se da je promjenjiva kamatna stopa dozvoljena, ali uz točno određene parametre. Nije dozvoljeno mijenjati kamatu jednostrano bez razloga, to je u potpunosti neprihvatljivo i na kraju – protuzakonito. Gospodin Adrović manipulira pravnim izrazima i potpuno obmanjuje javnost krivim tumačenjem presuda.

Do kada će banke negirati pravnu državu? Do kada će se to tolerirati od strane HNB-a i DORH-a? Do kada će banke biti nekažnjene za svoje zločine? Mi mislimo da je sada pravo vrijeme da država kazni banke i da vrati građanima preplaćene kamate putem zakonske regulative, jer imamo i kolektivnu i pojedinačnu pravomoćnu presudu kao najjače argumente. Dosta je bilo popuštanja bankama, kažu u UF-u.

Aleksić obavijestio javnost

Županijski sud u Zadru je odlučio da se tužitelju mora vratiti preplaćeni iznos kamata zbog nezakonitih promjena kamatnih stopa’, rekao je Aleksić novinarima u Saboru i najavio da ‘sada možemo očekivati cunami takvih presuda’.

U HUB-u Aleksićeve izjave kojima optužuje banke da posluju nezakonito smatraju neodgovornim.

Hrvatska udruga banaka (HUB) priopćila je jučer da su banke sve ugovore s klijentima u kojima je navedena promjenjiva kamatna stopa sklapale sukladno aktualnim zakonima, a o Aleksićevim izjavama kažu da se “njegove tvrdnje o tzv. nezakonitosti ugovora na kredite temelje na krivoj primjeni materijalnog prava i pogrešnoj interpretaciji odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske“.

Facebook Komentari