Vrdoljak: Most je strateški partner MOL-a, pozivam Plenkovića da zaštiti hrvatske interese

„Kao što se i dalo naslutiti MOL je odlučio dovršiti započeti posao u Hrvatskoj – zatvoriti Rafineriju u Sisku, nakon nekoliko godina zatvoriti rafineriju u Rijeci te u konačnici u potpunosti uništiti INA-u“, poručio je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Vrdoljak nakon najava iz Mosta da se Rafinerija Sisak ipak zatvara, piše na stranici te stranke.

„Ovakva odluka ne ide samo u korist MOL-u, nego i u korist ruskim vlasnicima Rafinerije u Bosanskom Brodu te je sada svima u Hrvatskoj jasno da je strateški partner MOL-a, pa i nekih drugih financijskih interesnih skupina, politička opcija pod imenom Most“.

„Treba podsjetiti hrvatsku javnost da je MOL dao sve od sebe da me u potpunosti diskreditira kao ministra gospodarstva koji je čvrsto branio naše nacionalne interese i jedina politička opcija koja je nastavila s diskreditacijom mene osobno i moje političke stranke s lažima i podmetanjima. Kako je to nekada radio MOL, tako to sada čini Most i sada nam je jasno tko su njihovi partneri u Hrvatskoj“, istaknuo je Ivan Vrdoljak.

Pozvao je Vladu Andreja Plenkovića i premijera osobno da preuzmu odgovornost za INA-u, za očuvanje naše strateške naftne kompanije, spas Grada Siska i svih zaposlenika u INA-i.

Facebook Komentari