Rejting stranke je bio oko 20 posto. Nitko nije smijenio ministre, već su to bile političke odluke

Premijer Andrej Plenković dao je u utorak prvi televizijski intervju nakon što je dobio povjerenje za sastavljanje Vlade, pa je za Novu TV komentirao najvažnije dosadašnje događaje i planove.

Plenković je rekao da Goran Marić ima veliko iskustvo u području upravljanja državnom imovinom, a sve ostalo je više manje bilo ponavljanje ranijih izjava njega i samog Marića. Mislav Bago je inzistirao na pitanjima o načinu imenovanja Marića na vrhu novog ministarstva koje će biti ‘stvoreno’ od bivšeg DUUDI-ja, a Plenković je rekao da “ćemo imati političara s velikim iskustvom koji će pokušati pridonijeti koordinaciji te teme između središnje državne vlasti i lokalnih vlasti.”

Goran Marić je ranije danas objavio najvažniju vijest – DUUDI će biti transformiran u ministarstvo, a do kojega on, kaže, nije došao prijetnjama ostavkom, ucjenama.

O ministru Barišiću kaže da je otklonio optužbe koje se iznose u medijima. “Ja sam ministre izabrao nakon promišljanja i konzultacija, mislim da mogu dati doprinos radu Vlade.”

O Zlatku Hasanbegoviću daje širi kontekst o HDZ-u ‘prije 120 dana i danas’. “Rejting stranke je bio oko 20 posto. Nitko nije smijenio ministre, već su to bile političke odluke. Nakon promijenjenih okolnosti, strategija i personalizirane kampanje, došli smo do sjajnog rezultata.”

“Imamo vrlo civiliziran dijalog, on je dao doprinos Vladi, ostvario odličan rezultat”, kaže o Hasanbegoviću, i naglašava da se ni sa kim ne obračunava. “On nije prihvatio mjesto predsjednika Odbora za kulturu i znanost, ima pravo na to”, kazao je među ostalim Plenković u intervjuu za Novu TV.

“Vladimiru Šeksu mogu zahvaliti samo na konzultacijama i iskustvu. Apsolutno mi nije sugerirao ministre. Sve su to špekulacije stoji li netko iza odluka. Odluke donosim samostalno, uz konzultacije.”

Odlučno, odvažno, demokratski, uključivo – tako je opisao način na koji misli vladati.

Facebook Komentari