Plenković: Hasanbegoviću smo ponudili Odbor, odbio je, žao mi je; Miro Kovač nije odbio

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva stranke potvrdio je da Zlatko Hasanbegović neće biti na čelu Odbora za kulturu i znanost, javljaju mediji.

– Mi smo Hasanbegoviću ponudili da vodi taj odbor, ali on je to odbio. Žao mi je – rekao je Plenković.

Na pitanje novinara o razlozima odbijanja, kratko je odgovorio: – To pitajte njega.

Plenković je potvrdio da će bivši šef diplomacije Miro Kovač biti na čelu Odbora za vanjsku politiku, dok je Odbor za medije, kojemu se navodno Hasanbegović nadao, ‘dobio’ Jasen Mesić.

Goran Marić i dalje je ministar u Vladi i imat će svoje ministarstvo. DUUDI će biti transformiran u ministarstvo, a do kojega on, kaže, nije došao prijetnjama ostavkom, ucjenama.
“Ministarstvo uprave će predložiti modifikaciju zakona, napravili smo temeljitu analizu prošle Vlade. Jedan od ključnih prioriteta je bilo upravljanje državnom imovinom, i učinci upravljanja. Smatramo da jedno čvršće upravljanje imovinom može pridonijeti rješavanju niza problema s vlasništvom i državnim proračunom”, kazao je o Goranu Mariću.

Kada je Plenković ranije danas upitan o “slučaju Marić”, samo je kazao da tog slučaja nema. No, podsjetimo da je Marić još od sastavljanja nove Vlade bio sporno pitanje, budući da je najprije objavljeno da će biti ministar bez portfelja, a kasnije se moglo čuti i da mu to ne odgovara.

U utorak je Marić kazao da nije htio biti ministar bez portfelja jer mu titula ništa ne znači, već želi urediti situaciju s državnom imovinom.

HDZ je jučer objavio financijski izvještaj vezan uz prethodne parlamentarne izbore.

Stranka je potrošila 3,16 milijuna kuna više nego je uprihodovala, navodi se u izvještaju.

Sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, HDZ je na svojim mrežnim stranicama objavio da su prihodi financiranja izborne promidžbe ukupno iznosili 10,409.165 kuna, od čega je 7,156.165 kuna bilo od donacija, a 3,253 milijuna iz vlastitih sredstava. Pritom je evidentirano 938 donacija od fizičkih i pravnih osoba.

Rashodi su iznosili 13.569.851 kuna i bili su za 2.016.354 kuna manji nego za prošle parlamentarne izbore u studenome 2015. godine. U HDZ-u navode kako će manjak prihoda od ukupno 3.160.685 kuna biti podmiren iz naknade troškova izborne promidžbe na ime osvojenih zastupničkih mandata.

Facebook Komentari