Znanstvenici su uvjereni da su konačno riješili jedan od najvećih misterija, Bermudski trokut

Znanstvenici vjeruju da su napokon uspjeli riješiti misterij Bermudskog trokuta nakon što su primijetili čudne heksagonalne oblake u toj regiji.

Bermudski trokut predstavlja 500.000 kvadratnih kilometara oceana koji su povezani s brojim nestancima brodova i zrakoplova.

Ovaj smrtonosni trokut je predstavljao nerazjašnjeni misterij, ali grupa znanstvenika vjeruje da su napokon uspjeli otkriti što stoji iza ovog misterioznog područja.

A sudeći po njima, u pitanju su heksagonalni oblaci.

– Skoro je nemoguće vidjeti oblake s ravnim rubovima. Većinu vremena oblaci imaju potpuno nasumične oblike – tvrdi Steve Miller, meteorolog sa sveučilišta Colorado.

Koristeći satelite, znanstvenici su pokušali utvrditi što se događa ispod ovih oblaka i otkrili da su vjetrovi na razini mora dostizali brzinu od preko 300 kilometara na sat.

Ovi vjetrovi su dovoljno moćni da stvore valove koji su visoki i do 15 metara.

– Ovi tipovi heksagonalnih oblika su u osnovi zračne bombe koje padaju na morsku površinu i stvaraju ogromne valove – objašnjava meteorolog Randy Cerveny.

Ovakvi valovi dovoljno su veliki da obrnu brodove, a sama brzina vjetra može povući zrakoplov prema morskoj površini.

Najveća zabilježena nesreća u Bermudskom trokutu bila je kada je pet bombardera Sjedinjenih Američkih Država nestalo nakon što su njihove posade prijavile da su kompasi prestali funkcionirati.

Share This Article