Plenković i Petrov nakon sastanka: Razgovarali smo o ustrojstvu Vlade, približavamo se u stajalištima

Predsjednici HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov obratili su se novinarima nakon četvrtog kruga pregovora.

“Nakon dogovorenog prošlog puta, našli smo se danas ponovno na sastanku. Sutra se sastanci nastavljaju po dogovorenom redu. Današnji sastanak je bio uistinu plodonosan i s naše strane smo izuzetno zadovoljni načinom kako se odvijao, što smo se i dogovorili. Ono o čemu smo razgovarali je i ustrojstvo Vlade koje smo imali priliku čuti na prošlom sastanku kako bi to izgledalo s još nekim prijedlozima od obje strane. O tome će se još razgovarati ovaj tjedan i vjerujem da bi sve pregovore mogli završiti u ovih tjedan dana”, rekao je Petrov.

Obratio se i prvi čovjek HDZ-a.

“Zahvalio bih gospodinu Petrovu i kolegama iz Mosta na gostoprimstvu, ovo je meni bilo zadovoljstvo – prvi put u prostorijama Mosta. Održali smo razgovore sukladno hodogramu od prošlog tjedna, dakle vrlo jasno – nikakvog zastoja nije bilo. Ako se sjećate, u četvrtak sam bio u Bruxellesu, u petak je bio veliki skup na kojem smo izložili osnovne smjernice ekonomske politike za 2017. Naši kolege su danas razgovarali i o detaljima budućeg programa Vlade, dakle stručne sklupine temeljito rade na tim aspektima. Danas smo dotakli teme ustroja buduće vlade, mislim da se postupno približavamo u stajalištima. Naš je cilj u dogovoru s Mostom stvoriti stabilnu parlamentarnu većinu I jednu vladu koja će četiri godine uz jasnu pordršku Hrvatskog sabora učinkovito raditi i na provedbi programa i u interesu svih hrvatskih građana. Imamo ovaj tjedan dovoljno vremena da sve preostale detalje dogovorimo. Ja sam uvjeren da ćemo najkasnije u ponedjeljak kada su zakazane nove konzultacije kod Predsjednice biti u poziciji dobiti i njeno povjerenje za sastav buduće hrvatske vlade”, kazao je Plenković.

Petrov je dodao da su načelno govorili o ustrojstvu Vlade i kako bi ministarstva mogla izgledati u budućnosti, a tu su našli zajedničko mišljenje. Trebaju još dogovoriti i programske smjernice, a nakon toga će prezentirati sve stavove. Rekao je da određeni mediji šire neistinite informacije i da to ispada  smiješno. Dodao je da oni ne puštaju informacije, odgovarajući na upit je li istina da traže mjesto predsjednika Sabora.

 

Share This Article