Glavni tajnik Živog zida dao ostavku: Stranka u rasulu, rupe se pokrivaju u stranačkoj blagajni…

Ivan Đanić dao je ostavku na mjesto glavnog tajnika Živog zida. Pojasnio je razloge.

“Sve što je ispričao Hrvoje Runtić, supredsjednik Živog zida, sto posto je točno. Nema smisla biti u tome, sad je na institucijama da riješe slučaj Živog zida i svih afera koje su isplivale. Ivan Vilibor Sinčić je kolateralna žrtva Vladimire Palfi i Ivana Pernara, koji ljude na deložacijama iskorištava za svoju vlastitu promociju”, pojasnio je Đanić.

Đanić, doduše, nema kome dati ostavku jer je Glavni odbor više ne postoji i stranka je u rasulu. On je, kaže, preuzeo posao tajnika oko Nove godine, ali nije imao nikakav uvid u financije, bavio se administrativnim poslovima vezanim uz upis i ispis članova, bez prava potpisa.

Nemoguće mu je, priča, ostati u stranci koja je opterećena s toliko afera; od krivotvorenja potpisa na fantomskoj skupštini, loših personalnih odnosa koje diktira Vladimira Palfi koju naziva alfom i omegom Živog zida, njezine lažne diplome do sumnje da su vodstvu stizale žute kuverte.

“Ništa me oko njih više ne čudi, pa Pernar je financijski izvještaj napisao rukom – pokazujući koliko poštuje institucije”, kazao je Đanić za Jutarnji.

Na pitanje je li i sam vidio žute kuverte, Đanić kaže da inkriminirane noći nije bio u stožeru, ali mu se to čini sasvim mogućim jer je “Državna revizija u rujnu najavila pregled financija pa pretpostavljam da su htjeli na brzinu pokriti rupe u stranačkoj blagajni koje su nastale nekontroliranim trošenjem”.

Share This Article