SDP objavio sve kandidate: ovih deset imena borit će se za nasljednika Zorana Milanovića

SDP je objavio kandidature za predsjednika stranke za predstojeće unutarstranačke izbore koji bi se trebali održati 19. studenog. Predsjednika ili predsjednicu stranke birat će neposredno oko 37.000 članova i članica SDP-a.

Među objavljenim kandidaturama za nasljednika ili nasljednicu Zorana Milanovića na čelnom mjestu SDP-a, su Davor BernardićKarolina LeakovićOrsat MiljenićTonino PiculaGordana Sobol i Vesna Škulić, svi iz Zagreba, te Domagoj Hajduković iz Osijeka, Kristijan Mohorović iz Kastva, Ranko Ostojić iz Splita, te Dušan Polovina iz Zadra, piše Dnevnik.hr.

Kako stoji u obrazloženju objavljenom na stranicama SDP-a Središnja izborna komisija je ovime objavila popis članova i članica koji su iskazali namjeru za kandidiranje, te se sada započinje s procesom prikupljanja potpisa podrške koji su potrebni da bi kandidatura bila valjana.

Objavljene su i kandidature za članove i članice Predsjedništva SDP-a, a među njima je pet istih imena kao i među kandidatima za predsjednika/cu, te kandidature za članove i članice Glavnog odbora stranke, među kojima je jedno isto ime kao među kandidatima za čelno mjesto u stranci. I za te pozicije potrebno je prikupiti potpise kako bi kandidatura bila valjana.

Rok za predaju potpisa Središnjoj izbornoj komisiji je 31. listopada, potpisi će se nakon toga provjeravati. Kanidati koji budu imali potreban broj valjanih potpisa bit će kao kandidati ili kandidatkinje potvđeni na sjednici Glavnog odbora stranke.

Rezultati izbora koji će se održati 19. studenog bit će poznati 21. studenog u 14 sati, a bude li se održavao drugi krug izbora, on je zakazan za 26. studenog. Rezultati drugog kruga trebali bi biti objavljeni 28. studenog, također u 14 sati.

TAGGED:
Share This Article