HSS-ovac: Ovo je ponašanje uličara i kazneno djelo, stid me pripadati skupini na čelu koje je Beljak

Predsjednik HSS-a Šibensko-kninske županije Zoran Smolić potvrdio je da se nalazi među deset članova stranke protiv kojih je nakon suspenzije sada u tijeku i postupak zbacivanja iz stranke jer predsjedništvo nije prihvatilo njihove žalbe. Smolić kaže da se nije žalio i da očekuje da će biti izbačen.

“Da ću biti izbačen iz stranke saznao sam danas preko medija. To se u normalnim strankama i sredinama ne događa sigurno, ovo više liči na ponašanje uličara. Žalio se nisam jer mi je svejedno. Znam da nitko ne bi ni pročitao što piše u žalbi. Slažem se s Marijanom Petri da je ovo kazneno djelo jer je sve napravljeno na temelju statuta koji nigdje nije verificiran”, kazao je Smolić.

On kaže kako je siguran da će biti izbačen iz stranke, ali zbog toga mu nije nimalo žao, piše ŠibenikIn.

“To više nije HSS za koji smo se mi zalagali. Takav HSS više uopće ne postoji. Budući da sam siguran da ovakav postupak nije zakonit mi smo već pokrenuli postupak za utvrđivanje zakonitosti. Nije mi žao što sam suspendiran, za mene je to najbolji scenarij jer me stid pripadati skupini na čelu koje je Krešo Beljak. Nadam se da će oni koji vjeruju u HSS barem razmisliti, ako se već ne žele pobuniti te da će se u budućnosti nešto promijeniti “, zaključuje Smolić.

Postupak zbog političke odgovornosti, osim protiv Smolića pokrenut je i protiv Marijane Petir, Darka Korena, Dinka Pirka, Dražena Tonkovca, Klementine Karanović, Zvonimira Bratića, Damira Lukača, Momira Karina i Tomislava Katanovića.

O ostalih 90 suspenzija odlučit će slijedećih dana, a o izbacivanju 10 potvrđenih odlučivat će tročlana komisija, dok rok za odluku nije utvrđen.

Facebook Komentari