Domaći igrači Blizzardove posljednje uspješnice Overwatch dobili regionalni portal OWadria.org

Kako bi sve brojniji domaći igrači Blizzardove posljednje uspješnice Overwatch dobili centralno mjesto na kojem se mogu informirati, upoznavati druge igrače te natjecati na turnirima, otvoren je regionalni portal OWadria.org.

Domaći Overwatch igrači se već od prije mogu družiti i upoznavati putem OWadria Discord servera, komunikacijskog kanala koji broji preko 700 članova, Facebook stranice koja broji preko 3000 korisnika, a tim iza portala zadužen je i za prvi regionalni Overwatch turnir – „G2A.COM Overwatch Challenge Adria“ koji se održao 9.7. uz nagradni fond od €250.

No uz portal će se podrška domaćem Overwatchu podići na novu razinu dodajući stvari poput: Top liste igrača, intervjua s domaćim igračima, uputa kako napredovati u igri, više natjecanja.

Overwatch je FPS (First Person Shooter) igra dostupna na tri glavne gaming platforme (PC, PlayStation 4 te Xbox One), a u samo četiri mjeseca od izdavanja prodana je u 10,000,000 primjeraka. Veliku prodaju prati i rast kompetitivnog dijela igre, te smo već vidjeli nekoliko turnira s nagradnim fondovima preko $100,000 – poput ESL-ovog natjecanja ‘Atlantic Showdown’ te Turner Sports lige koja će se prikazivati na američkoj televiziji pod imenom ‘Overwatch Open’.

Kako bi se potakla domaća kompetitivna scena, OWadria će počevši od ove subote (1.10.) organizirati „OWadria Saturday Draft“ turnire koji su namijenjeni svim igračima nebitno o njihovom ranku ili umijeću igranja. Igrači se prijavljuju pojedinačno, a onda nekolicina kapetana bira igrače za svoje ekipe sve dok sve ekipe nisu popunjene. Svaki igrač će za nastup dobiti bod te dodatni bod ako ostvari pobjedu u određenom meču, a evidencija najuspješnijih vodit će se na portalu.

Oko samog portala je okupljeno nekoliko pojedinaca s mnoštvom iskustva u različitim kompetitivnim igrama i esportu, što daje portalu dodatan značaj, a portal je fokusiran na Adria regiju koja obuhvaća sljedeće zemlje: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Makedonija.

Overwatch Adria je zajednica esport entuzijasta kojoj je cilj svoje znanje iz kompetitivnog okruženja drugih igara (Counter-Strike, DotA2, Call of Duty, StarCraft…) prenijeti u novi naslov – Overwatch, kako bi domaća zajednica od samih početaka ove igre imala mjesto za informiranje, druženje i natjecanje.

Share This Article