HNS, IDS, HSU po izjavama na Pantovčaku uz SDP definitivno ostaju u oporbi

Milanka Opačić, SDP, rekla je nakon konzultacija kod Predsjednice RH kako iskreno žele Vladi da bude stabilna jer se izgubilo previše vremena.

‘Nemamo više vremena za bilo kakve ucjene, trebamo brinuti o životima građana, povećavati plaće, dati šansu nezaposlenima da se zaposle. Mi ćemo biti jedna stabilna alternativa vladi Mosta i HDZ-a, kako smo rekli nakon izbora tako i danas’, rekao je nakon konzultacija kod Predsjednice RH šef HNS-a Ivan Vrdoljak.

Poručio je da najmanje 9 zastupnika HNS-a funkcioniraju kao zaseban Klub i kao zasebna politika.

‘Stav IDS-a je od početka jasan. Mi nastavljamo imati svoj samostalan Klub zastupnika. Potrebno je formiranje Vlade, ona ne funkcionira već neko vrijeme’, rekao je nakon konzultacija Boris Miletić. Poručio je da će davati prijedloge za decentralizaciju Hrvatske, razvoj turizma…

‘Imamo svoj Klub zastupnika, po svemu sudeći oporbeni i to bi bilo to’, rekao je.

Predsjednicu je interesiralo jesmo li nekome dali potpis potpore. Nismo diskutirali oko toga zašto posebno dolazimo. Izjavio sam da nismo nikome dali potpis potpore, da imamo odluku Predsjedništva HSU-u da ostajemo u oporbi i da konstituiramo Klub zastupnika zajedno s HNS-om. Ono što sam ja izjavio Predsjednici je da bi nakon 13 godina u politici volio da dođe do formiranja stabilne vlade i da smo u slučaju da Vlada želi riješiti bilo koji umirovljenički problem na raspolaganju i bez ikakvih kalkulacija’, rekao je nakon konzultacija Silvano Hrelja.

Facebook Komentari