Najnovije

SDP-ovka Gordana Sobol podnijela kaznenu prijavu protiv Glasnovića zbog statusa oko FF-a

SDP-ovka Gordana Sobol odlučila je podnijeti kaznenu prijavu protiv Željka Glasnovića zbog njegovog statusa na Facebooku, prenosi vecernji.hr.

Sobol je u kaznenoj prijavi navela kako je Glasnović na svojem Facebook profilu 23. rujna objavio ‘tekst-komentar prepun mržnje, teških uvreda i poziva na nasilje (“pendreci i suzavac”), tekst u kojem diskriminira i vrijeđa s obzirom na spol i s obzirom na različito političko uvjerenje, kao i porijeklo većeg broja studenata i studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu”.

Sobol smatra da postoji osnovana sumnja da je Glasnović počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325., stavak 1. Kaznenog zakona.

Podsjećamo, Glasnović je u svojem statusu objavljenom u petak naveo kako prosvjed izvode “razmažena derišta recikliranih komunista, kvazi intelektualaca koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost”.

– Njih vode skojevke neobrijanih nogu koje su dobivale novac za diplomske radove kao npr. Uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-u.

Ta manjinska banda od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista blokira rad fakulteta i sprječava studij više od 7 000 polaznika FF – napisao je Glasnović i dodao: U razvijenim demokracijama kad manjina tlači većinu to se rješava pendrekom i suzavcem, piše vecernji.hr.

Facebook Komentari