MOST neće za sastavljanje vlade Plenkoviću dati potpise bez cijelog paketa, dakle ministarstava

‘Razgovarala sam s nekoliko visokopozicioniranih članova Mosta. Rekli su da danas neće dati potpise potpore Plenkoviću, što se tiče njih nema potpisa bez dogovorenog cijelog paketa, dakle jamstava, programa, ali i podjele resora. I nema formiraja Vlade dok se ne izglasa veći dio Mostovih jamstava u Saboru’, javila je reporterka Nove TV izvještavajući ispred središnjice HDZ-a u kojoj se vode pregovori MOST-a i HDZ-a.

Što se tiče HDZ-a i Mosta čini se da je veći dio toga dogovoren.

Što se tiče HDZ-a, Plenković želi formirati iduću vladu sredinom idućeg mjeseca. Njegovi suradnici iz najbližeg kruga kažu da nije opterećen kada će dobiti potpise. Uvjereni su da će HDZ ionako formirati iduću vladu i ako ne dobije ove potpise ovaj tjedan da će ih sigurno dobiti idući tjedan.

HDZ i Most dogovaraju program i ustroj vlade i podjelu resora. Tu bi moglo doći do najvećeg problema. Jer naime Plenković i Petrov različito gledaju na ono što bi Mostu trebalo pripasti. Primjerice problem je već nastao oko ministarstva gospodarstva. HDZ ga više ne želi prepustiti,a Most ga se ne želi odreći’, izvijestila je ispred središnjice HDZ-a reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

Čini se da bi priča oko Mostovih 7 jamstava danas trebala biti zaključena. Najviše prijepora je danas izazvao prijedlog Mosta da se smanje plaće u lokalnoj samoupravi, no ako smo dobro čuli i ovdje je HDZ isposlovao određenu odgodu.

Razgovaralo se i o ustroju vlade, HDZ, kako je poznato, želi uvesti četvrtog potpredsjednika Vlade. No čini se da će najveći prijepori tek doći u pregovorima koji slijede, to je podjela resora. Čini se da će kako teku pregovori najbolje se vidjeti na tome kome će pripasti ministarstvo gospodarstva’, izvijestila je Brkić Tomljenović.

Share This Article