Petir se obratila javnosti: pokrenuli postupak za smjenu Beljaka i istragu vodstva HSS-a

Burno je ovih dana između šefa HSS-a Kreše Beljaka i Marijane Petir, koja je privremeno suspendirana iz stranke. Marijana Petir obratila se javnosti.

“Vidjeli ste da Beljak ovih dana provodi čistke i o tome nas obavještava putem medija, samo zato što smo izrazili nezadovoljstvo i najavili kandidature za vodstvo stranke.

Beljak želi spriječiti prisustvovanje skupštini onima koji za njega ne bi glasovali.

Vrijeđao je uličarskim jezikom, rušio ugled HSS-a tijekom kampanje, zatajio je bitan dio prošlosti, da smo to znali ne bi mogao biti ni član HSS-a.

Pokrenuli smo postupak pred nadležnim tijelima stranke za isključenje Beljaka i pred državnim tijelima da provjere vodstvo stranke”, kazala je Marijana Petir.

Marijani Petir uručili su plastične vile uz poruku da ljudi iz HSS-a i Slavonije znaju što se time radi.

“Beljak je svojim istupima pomogao Narodnoj koaliciji da izgubi izbore, a o njegovom licemjerju bi se još moglo govoriti, jer ako pogledate izbore 2015. godine, onda ćete vidjeti da je Beljak u Samoboru osigurao kandidatu iz redova HSS-a samo 140 glasova, a sada je sebi osigurao preko pet tisuća glasova. Mislim da je svima koji znaju računati jasno da Beljak sve što radi radi isključivo zbog sebe i svoje fotelje. On je očigedno poslan u HSS da ga rastoči i da ga uništi i ja mu to kao dugogodišnja članica HSS-a neću dozvoliti”, kazala je Petir.

Facebook Komentari