Mediji: Most ne želi četiri potpredsjednika Vlade, žele da Petrov bude prvi do Plenkovića

Mostu ideja o četiri potpredsjednika Vlade, što ju je iznio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, nije prihvatljiva i smatraju da su optimalna tri potpredsjednička mjesta. Božo Petrov, lider Mosta, trebao bi biti prvi potpredsjednik, kažu  izvori Večernjeg iz Mosta, budući da bi Plenković trebao biti premijer, a uvođenje četvrtog potpredsjednika drže nepotrebnim gomilanjem administracije.

Kad bi HDZ manjinama ponudio jedno potpredsjedničko mjesto u Vladi, to im ne bi bilo problem, kažu izvori, no informacije iz HDZ-a govore da bi manjinski zastupnici prije mogli dobiti mjesto potpredsjednika Sabora, piše Večernji list.

Iako su informacije iz Mosta, jučer uoči pregovora s HDZ-om, govorile da žele ubrzati dogovor o sastavljanju Vlade, HDZ i Most još nisu dogovorili sve oko Mostovih sedam uvjeta za suradnju. Prema svim informacijama jedino je dogovoreno da se u izborni zakon uvede mogućnost da birači na parlamentarnim izborima imaju pravo na tri, umjesto na jedan, preferencijalni glas, kao i izmjene Ovršnog zakona.

U prvih 30 dana od konstituiranja Sabora ta bi dva zakona mogla biti izglasana, a za ostalih pet uvjeta Mosta napravit će se hodogram s jasno definiranim rokovima u kojima bi oni trebali biti izglasani

Facebook Komentari