Beljak: Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati

Predsjednik HSS-a poručio je novinarima da neće prekidati sjednicu predsjedništva HSS-a zbog ranijih izjava Marijane Petir, koja je uz nekolicinu kolega zatražila njegovo izbacivanje iz te stranke. No, dao je izjavu za N1 nakon sjednice predsjedništva.

To je potez očajnika, savjetovao sam joj da radije piše žalbu, a ne da izlazi u medije”

“Na glavnu izbornu skupštinu idemo 20. listopada, a onda ide sve po statutarnoj proceduri. Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati. No, HSS ostaje u oporbi”, kazao je Beljak, dodajući da HSS neće tražiti ništa za sebe.

Predsjedništvo HSS-a danas na dnevnom redu ima dvije točke – u prvoj analiziraju rezultate prijevremenih parlamentarnih izbora, a u drugoj izbore koji im slijede unutar idućih 180 dana, one za vodstvo stranke.

“HSS je podijeljena stranka zadnjih 15 godina i sada je gradimo”, kazao je Beljak.

Na prozivku Petir da je suspendirao članove koji nisu bili niti osobito aktivni u kampanji, već samo članovi, odgovara: “Svatko tko je suspendiran ima pravo žalbe, nisam nikoga izbacio, i sve je to izvan moje ingerencije”, kazao je. Na pitanje po kojim ih je kriterijima suspendirao, kaže:

“Kriterije je potvrdio Nadzorni odbor HSS-a, koji je naveo da sam sve odluke o suspenziji donio prema statutu. Odluka je bila da nakon izbora suspendiramo sve koji su opstruirali izbore”, kazao je Beljak.

Facebook Komentari