Najnovije

Slovenski premijer susreo se s voditeljicom Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Celju

Poduzetnice u Sloveniji i Hrvatskoj sve je snažnije i brojnije, ali njihov se ekonomski potencijal ne uvažava dovoljno niti u jednoj niti u drugoj državi. Iz navedenih razloga, a radi snažnije poruke Vladama obiju država, u cilju jasnije i konkretnije potpore, danas su se predstavnici slovenskih i hrvatskih poduzetnica susrele s predsjednikom Vlade Republike Slovenije dr. Mirom Cerarom, ali i hrvatskim ministrom poduzetništva i obrta Darkom Horvatom u Celju.

Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, organizatora i pokretača Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe, koji će s održati u Zagreb, 08. 03. 2017., pozvala je premijera susjedne države na više sluha i više razumijevanja u cijeloj regiji kada je žensko poduzetništvo u pitanju.

Poduzetnice mogu otvoriti mnoga radna mjesta, donijeti tržištu inovativna rješenja, povećati gospodarski rast, ako im se pruži prilika i makne iz tradicionalnih okova i uvriježenog, najčešće podređenog i neravnopravnog položaja – i sociološki, ali i ekonomski. Da bi pokazale, koliko od nastanka gospodarske krize do danas žensko poduzetništvo raste i razvija se, te unapređuje gospodarstva ovog dijela Europe organiziramo i Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, koji će s održati u Zagreb, 08. ožujka. 2017, a u nadi da ćete ga i Vi osobno posjetiti – kazala je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra – organizatora Kongresa, prilikom susreta i razgovora s predsjednikom Vlade Republike Slovenije dr. Mirom Cerarom.

Slovenski premijer bio je gost manifestacije Dana hrvatskih poduzetnica – B2B susreta hrvatskih i slovenskih poduzetnica na Međunarodnom samu obrta i poduzetništva u Celju, kojega su zajednički organizirali Mreža MEMA iz Ljubljane i Virtualni ženski poduzetnički centar iz Zagreba.

Na jednom od najvećih europskih specijaliziranih sajmova – Međunarodnom samu obrta i poduzetništva u Celju danas su se po prvi puta organizirano predstavile usluge i proizvodi slovenskih i hrvatskih poduzetnica, kao i pravci zajedničke poslovne suradnje i izlaska na tržište.

Iz Hrvatske je na ovu manifestaciju, koju su zajednički organizirale slovenska i hrvatska strana, stiglo 30-tak poduzetnica, a dočekalo ih je jednako toliko u Celju slovenskih kolegica.

No znatno veće okupljanje se očekuje iduće godine u Zagrebu, kada će na Dan žena, 08. ožujka biti organiziran Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, najveće ikad organizirano u ovom dijelu svijeta okupljanje žena koje posluju na realnom tržištu.

Međunarodni sajam u Celju danas predstavlja iznimnu europsku sajamsku izložbu s više od 1.600 izlagača iz 34 države svijeta, s registriranih više od 130.800 posjetitelja u 2015. godini iz 40 država svijeta.

Uz potporu predsjednika Vlade Republike Slovenije koju je iskazao posjetom i razgovorom s poduzetnicama obiju država, pozdravljena je inicijativa umrežavanja slovenskih i hrvatskih poduzetnica, kao i prezentacije proizvoda i usluga, te iniciranja i razvoja suradnje poduzetnica obiju država.

dsc_0646predsjednik-vlade-republike-slovenije-dr-miro-cerar-i-sanela-dropulic-razgovaraju-o-kongresu-poduzetnica-jugoistocne-europe-zagreb-08-03-2017-4

 

 

Facebook Komentari