Predsjednica RH: Vlast i moć pretvorili su Milanovića u arogantnu i konfliktu osobu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za Globus komentirala je odluku Zorana Milanovića da se ne kandidira na sljedećim unutarstranačkim izborima u SDP-u.

”Kad se podvuče crta ispod izbornih bitaka Zorana Milanovića, dolazi se do vrlo porazne spoznaje. Jedine izbore dobio je protiv Jadranke Kosor, koja nikad u politici nije dobila nijedne izbore”, rekla je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, za Globus.

“Vlast i moć pretvorili su Milanovića u arogantnu i konfliktu osobu”, ocjenjuje predsjednica i dodaje kako bi se sve to ”koliko-toliko tolerirati da se to nije prenijelo na cjelokupno hrvatsko društvo”.

Ipak, šefica države, koja se s Milanovićem poznaje još od 90-ih, ima i pokoju lijepu riječ za njega.

“Zorana poznajem jako dugo. Dok smo zajedno radili u Ministarstvu vanjskih poslova, imali smo korektan i kolegijalan odnos. U nekim, za mene teškim životnim situacijama ostali smo u dobrim odnosima. Zoran je tada bio pristojan i dobar dečko. Ne znam što se s njim dogodilo nakon ulaska u politiku. Naš narod kaže: daj nekome vlast i vidjet ćeš kakav je”, rekla je Predsjednica za Globus.

Komentirala je i Milanovićevu najavu da se neće natjecati na izborima za novog predsjednika SDP-a.

‘Držim da je za hrvatsku politiku vrlo važna promjena na čelu SDP-a. Nadam se da će novi predsjednik stranke pridonijeti spuštanju tenzija u društvu i politiku učiniti poligonom za suprotstavljanje ideja i programa, a ne za vrijeđanje, omalovažavanje i produbljivanje podjela”, kaže predsjednica.

Share This Article