Milošević: Nemamo luksuz odbiti pregovore s vladajućima, ako mislimo riješiti naše probleme

Gost Dnevnika bio je budući zastupnik srpske nacionalne manjine Boris Milošević.

Manjine su uvijek neizostavni dio postizbornog koaliranja. Sutra se nalazite na sastanku s ostalim izabranim zastupnicima manjina, o čemu će biti riječi? Danas su započeli pregovori o sastavljanju vlade, je li se vama tko za sada obratio?

“Ne, za sada nam se nitko nije u obratio. Postoji inicijativa da se mi najprije nađemo i dogovorimo zajedničku platformu. U prošlosti nismo bili jedinstveni, a kako imamo zajedničkih dodirnih točaka i prava koja se tiču manjima, pokušat ćemo dogovoriti zajednička stajališta tamo gdje to možemo”.

Što očekujete od sastanka, možete li se dogovoriti?

“Ne bih prejudicirao prije sastanka, mislim da se možemo dogovoriti, jer nam je to u zajedničkom interesu, ako ne bude dogovora, svi će ići posebno.”

Nije li zastupnicima manjina zapravo u interesu biti dio vlasti pa makar morali prijeći preko nekih osobnih uvjerenja i simpatija. Kako drugačije ostvariti interese populacije koju zastupate?

“Plenković je vodio drugačiju kampanju, bez trijumafalizma, okrenut je europskim vrijednostima, pa mislimo da ćemo uspjeti. Nemamo luksuz odbiti pregovore s vladajućima, ako mislimo riješiti naše probleme.”

Što ćete tražiti?

“Tražit ćemo očuvanje svih stečenih prava i konačani završetak obnove 20 godina nakon rata. Mislimo da je to elementarna stvar rješavanje infrastrukure na tim područjima, to bi država trebala napraviti i da ne tražimo.
Nećemo pod svaku cijenu biti na vlasti, pružit ćemo ruku. Kao što smo tijekom prošle vlade bili u oporbi, možemo i sada.”

Kako ocjenjujete potez Zorana Milanovića?

“To je jedini logični potez nakon neuspjeha na izborima. Želim da se što prije konsolidiraju jer je Hrvatskoj potrbana jaka lijeva stranka.”

Facebook Komentari