Vrdoljak: Što se HNS-a tiče nema postizbornih pregovora!

Nakon jučerašnjeg poraza Narodne koalicije, HNS je na konferenciji za novinare komentirao izborne rezultate.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je da njegova stranka nije prava adresa na kojoj treba tražili razlog lošeg rezultata Narodne koalicije.

“Nisu to pitanja na koja mi možemo odgovarati danas. Ne možemo biti zadovoljni izlaskom birača, a onda ni rezultatom. Izgubili smo deset posto glasova u samo godina dana, političke elite trebaju razmotriti što se dogodilo”, kazao je Vrdoljak.

“Mi sigurno nismo krivi. Mi samo svoj doprinos dali, nemojte nas tjerati da analiziramo druge”, dodao je. Vrdoljak je iznio podatak po kojem je HNS jučer osvojio 127 tisuća glasova, a što je više u odnosu na prošle izbore.

“Zaslužili smo 11 mandata, dobili 9 mandata i dva velika uspjeha, dva mjesta osvojena preferencijalnim glasovima”, kazao je Vrdoljak.

Poručio je da, što se HNS-a tiče, nema postizbornih pregovora.

“Nisu nikakvi pregovori pokrenuti. Za očekvati je da HDZ i Most idu u koaliciju i ne vidim našu ulogu u budućoj vladi, koju će oni formirati. Zašto bi se tu nepotrebno miješali? Nema vlasti po svaku cijenu”, kazao je Vrdoljak podsjećajući da se HNS na prošlim izborima prvi povukao od pregovaračkog stola i razgovora s Mostom.

“Jedina preprka je ranije bilo Karamarako, a njega više nema”, uvjeren je Vrdoljak da će doći do suradnje između Mosta i HDZ-a.

Na pitanje koliko bi mogla trajati nova vlada, odgovorio je: “To je pitanje za milijun dolara. Kratko će trajati”.

Zaključio je da HNS-u nije žao što su išli u koaliciju s SDP-om.

Rezultate izbora je komentirala i počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

“Neizmjereno sam ponosna na HNS, svi zajedno smo napravili odličan rezultat, koji pokazuje da je HNS na uzlaznoj putanji, svake godine je sve jači i izbori su pokazali koliki su potencijali pred nama”, kazala je Pusić, prenosi N1.

Facebook Komentari