Šibenski HDZ-ovci: Dovodili smo psihički oboljele osobe na glasovanje kao i lani

Tajnik gradskog odbora HDZ-a Šibenika Paško Rakić i Tomislav Lucić priznali su danas da su na biralište u Cvjetnom domu vozili štićenike Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Ražinama i kazali da u tome ne vide nikakav problem jer su istu stvar radili i na prošlim izborima.

Njih je danas zbog grubog kršenja izbornih propisa, jer su navodili ljude za koga glasati, prijavila članica izbornog povjerenstva Branka Novoselić Belamarić (SDP).

Kako je u nedjelju popodne ona izjavila za Šibenik in, visoko rangirani HDZ-ovci, dovodili su kombijem te osobe na biračko mjesto 39 u ustanovu za starije osobe Cvjetni dom, a dovedene osobe pitale su gdje je lista pod brojem devet za koju su, kaže ona, dobili nalog da glasaju.

Te osobe bile su slabo pokretljive pa smo su im članovi izbornog povjerenstva otvarali birački listić, rekla je ona.

“Na poziv stranačkih kolega i prijatelja, za svaki izbor prevozim ljude na biračko mjesto. To su slabo pokretni ljudi. Vozilo je neobilježeno, a nikada s njima ne idem na biračko mjesto. Očito da članica izbornog povjerenstva slabije poznaje pravila i ako itko smatra da nešto nije po propisima neka se žali Izbornom povjerenstvu”, kazao je Paško Rakić, inače tajnik gradskog odbora HDZ-a.

Usklađenu priču ima i Tomislav Lucić.

-“Stranačka mladež HDZ-a svake izbore organizira prijevoz za osobe koje su nepokretne, a koje nemaju nekoga u svojim obiteljima da ih vozi na birališta. Nas angažiraju članovi obitelji tih osoba. Na biračko mjesto ne idemo. Ja sam cijelo vrijeme sjedio u kombiju i nitko im ništa nije sugerirao niti govorio uopće išta o današnjim izborima”, komentirao je Tomislav Lucić, gradski vijećnik HDZ-a.

Share This Article