Pupovac: Srbi u Hrvatskoj ne mogu čekati još četiri godine, moramo sudjelovati u vlasti

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke, rekao je za srpski dnevni list Danas da nije previše iznenađen rezultatima izvanrednih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

‘Tko god da sastavlja vladu, uključujući i HDZ, ako nije riječ o velikoj koaliciji, a očito nije riječ, trebat će mandate nacionalnih manjina”, kazao je Pupovac.

Nije u interesu Srba u Hrvatskoj, kazao je, da izgube još četiri ili pet godina, Moraju, smatra, sudjelovati  u vlasti i tako doći do rješenja problema koji godinama čekaju na rješavanje.

Na pitanje hoće li nova vlada starih partnera HDZ-a i Mosta biti čvršća i dugoročnija od prošle samo zato što je došlo do personalne promjene u vrhu HDZ, Pupovac je ocijenio da to ovisi o Mostu, koliko će on biti pouzdan koalicijski partner.

“Ako ne bude pouzdan koalicijski partner puno će riskirati. Drugim riječima, može riskirati toliko da nestane s političke scene, a HDZ ne mora pri tome izgubiti vladu”, rekao je Pupovac.

Facebook Komentari