Ostojić: Očekivali smo više mandata, opet je moguć eksperiment koji smo srušili

Ad

Ranko Ostojić (SDP) zahvalio je biračima koji su izašli na izbore.

“Točno je da smo očekivali nekoliko mandata više, puno je graničnih mandata. Ne možemo za sada govoriti o službenim rezultatima. Ovo nas vodi u istu varijantu, vladu HDZ-a i Mosta, jednu katastrofu koja se dogodila. Taj eksperiment koji smo srušili je moguć, ali vjerujem da će s rezultatima do jutra biti moguće da se složi druga vlada”, rekao je Ostojić.

Za Most je rekao da su obećavali milijun glasova, te da su s 19 mandata pali na 12.

“Mi smo nekad sanjali o 40 mandata, danas imamo 40 posto, šest puta mandata više nego Most, a riskiramo da budemo ucijenjeni od strane njih, pa i HDZ-a. Sačekajmo službene rezultate pa ćemo vidjeti, ne trebaju nam eksperimenti, za razgovore smo s onima kojima je stalo do bolje Hrvatske, ali nećemo pristati na ultimatume”.

Velika koalicija?

“Nije mi poznato je li g. Brkić ušao u Sabor, je li to optimizam ili milijun glasova o kojima smo govorili, možda imaju zajedno pa je to unaprijed bila kombinacija. Moram čestitati Živom zidu na tome, siguran sam da će SDP kao odgovorna stranka s koalicijskim partnerima razgovarati sa svima, želimo sigurnu vladu i spremni smo za takve razgovore”.

S HDZ-om?

“Ja bih pričekao službene rezultate i vrijeme je da se suočimo s izazovima koji nas čekaju, vremena nema za loš eksperiment koji je SDP srušio, situacija je da se moramo nositi s ovim izazovima”.

Koaliranje s HSS-om, je li ovo kazna?

“Duboko sam uvjeren da je HSS izuzetno kvalitetno radio u izborima, treba ih podržati, to nije bila greška, možda će se to pokazati do jutra kada budu poznati preferencijalni glasovi”, izjavio je Ostojić.

Facebook Komentari