Incident u Zadru: Vlasnik trgovine skida naše plakate. Pitao sam ga zašto to radi…..

U subotu ujutro oko 8.10 sati dogodio se incident na Obali kneza Branimira u Zadru zbog predizbornih plakata HDZ-a između Filipa Matasa, potpredsjednika HDZ-a u MO Jazine I i vlasnika trgovine za prodaju bicikla u prizemlju Ljepotice, piše Zadarski.hr.

“Jutros sam vlasnika trgovine zatekao kako skida naše plakate. Pitao sam ga zašto to radi, a on je rekao da je to njegov prostor, opsovavši mene, stranku i državu. Kako sam u ruci držao mobitel, valjda je mislio da ga želim snimiti kako skida plakate, pa je skočio na mene i zgrabio mi mobitel. Ali nije ga uspio uzeti” priča Matas koji je pritom, tvrdi, bio lakše ozlijeđen pa je o svemu odmah obavijestio policiju.

“Plakate nam je skidao i jučer u 11 sati, kad sam ga na to također upozorio. Nakon što ih je skinuo ja sam poslao ljude da ih ponovno zalijepe, ali jutros ih je on opet skinuo” kaže Matas priznajući da nema dozvolu za lijepljenje plakata na tom mjestu, fasadi i stupu na uglu Ljepotice, ali da godinama svi to mjesto koriste u predizbornoj promidžbi.

– HDZ nema dozvolu da na tom mjestu lijepi plakate, ali nije na vlasniku trgovine da ih skida, nego na komunalnim službama. Njegova je trgovina, ali nije i fasada zgrade” kaže Matas koji je u toj zgradi na adresi broj 2 i predstavnik stanara pa zna, kaže, da vlasnik trgovine nema dozvolu za oglašavanje svoje trgovine na fasadi zgrade.

U zadarskoj policiji su jutros zaprimili dojavu o incidentu ispred Ljepotice.

“Stavili su plakat na mjesto gdje je plakatiranje zabranjeno i vlasnik trgovine je taj plakat skinuo jer mu je stavljen na izlog trgovine. Drugi elementi prekršaja, otimanje telefona i ostalo, nisu utvrđeni, odnosno nije bilo potrebe za postupanjem policije ” kazali su nam iz zadarske policije.

Pokušali smo kontaktirati vlasnika trgovine, ali nam se na naše pozive nije javljao. Za komentar smo upitali i predjednika GO HDZ-a Josu Nekića.

“Nemamo dozvolu za lijepljenje plakata na tom mjestu, ali tamo svi lijepe plakate. Vlasnik trgovine ima pravo prijaviti lijepljenje plakata, ali ne ih i skidati i fizički napadati našeg člana. To nije njegov posao. To bi bilo isto kao da vam ja, zato što ste nešto napisali o meni, dođem u redakciju i opalim dvije triske. Ne ide to tako” slikovit je bio predjednik GO HDZ-a.

Facebook Komentari