Sinčić najavljuje nedjeljne izbore: Imam nekoliko dojava kako će se sve razviti

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić izjavio je u srijedu kako će se njegova koalicija odmah u izbornoj noći proglasiti oporbom, jer im nije opcija suradnja s velikim strankama koje se ionako, uvjeren je, pripremaju za veliku koaliciju, već će svojom oporbenom ulogom spriječiti dvostranačku diktaturu i biti jedina brana demokracije.

Ne vjeruje da će Hrvatska uskoro opet na izbore, jer ima “nekoliko dojava da je već puno toga pripremljeno za veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a”.

“Upravo zbog mogućnosti da nastupi velika koalicija pozivam birače da glasaju za nas, jer ćemo mi svojom oporbenom ulogom spriječiti da imamo njihovu dvostranačku diktaturu te ćemo biti jedina brana demokracije”, istaknuo je.

“Glas za Most jest glas za HDZ, to se zna, ali glas za nas je doista glas za treću opciju, i to opciju koja neće koalirati s prvom i drugom opcijom. Pogledajte kako su završile nekad jake stranke HSS, HSLS, Laburisti, što se sada događa Mostu koji je u velikom padu, pa nije upitno da za nas apsolutno nije uzaludno glasati, jer smo dokazali da i iz oporbe možemo puno napraviti, kontrolirajući institucije”, rekao je Sinčić.

Naglasio je kako će Živi zid sva svoja važna obećanja realizirati iz oporbenih klupa, jer su u mogućnosti uvijek stvoriti snažan medijski pritisak, ali i angažirati velik broj građana za još snažniji pritisak. Za razliku od Mosta, za kojega je rekao da je participacijom u vlasti izdao svoj reformski program i biračko tijelo, Živi zid će sa svojom koalicijom, dodao je, i u oporbi biti uspješan kroz saborske odbore blokirati po građane štetne zakone, prenosi tportal.

Facebook Komentari