Sandra Perković uspješna na Hanžeku i sezonu završila bez poraza, Horvat pobijedio

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković ovogodišnju je sezonu završila bez poraza nakon što je bila najbolja u natjecanju bacačica diska i na mitingu u svom rodnom Zagrebu.

“Izuzetno sam zadovoljna što sam sezonu koja je bila duga završila bez poraza i ispunila svoja velika očekivanja. Bilo je malo hladno za postići bolji rezultat, ali bi sa svakim svojim hicem pobijedila, a vidjela sam da suparnice to nisu mogle pratiti. Sada mi slijede dva tjedna terapije, pa dva tjedna odmora nakon kojih će početi pripreme za novu koje ću, kako sada stvari stoje, u cijelosti obaviti u Hrvatskoj”, rekla je Perković i napomenula da sljedeće godine neće forsirati pobjede na svim natjecanjima.

Ugodno je iznenađenje priredio Ivan Horvat koji je pobijedio u natjecanju skakača s motkom izjednačivši pritom osobni i hrvatski rekord s 5.70 m. Iako je nakon osiguranja pobjede imao priliku napasti visinu rekorda mitinga od 5.75 m, 23-godišnji Osječanin odlučio je podići letvicu na čak 5.80 m, no to se u ovom trenutku pokazalo kao preambiciozno. Drugo je mjesto s 5.50 m zauzeo Latvijac Mareks Arents, a treće Francuz Valentin Lavillenie s 5.30 m.

Share This Article