4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Plenković: Primanje Vučićeve Srpske napredne stranke u pučane nije odgođeno zbog HDZ-a

Plenković: Primanje Vučićeve Srpske napredne stranke u pučane nije odgođeno zbog HDZ-a

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković tvrdi da nije točno kako je primanje Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u Europsku pučku stranku odgođeno zbog interesa HDZ-a, odnosno njihova uspjeha na izborima u nedjelju, javlja reporterka N1 Vanja Kranic.

Upitan je, naime, je li primanje SNS-a Aleksandra Vučića uistinu odgođeno i ima li informacija zašto se to dogodilo. Na to odgovara da se radi o odluci stranke.

“Dobio sam tu informaciju jučer. To je odluka predsjedništva EPP-a. Predsjednik EPP-a Joseph Daul doći će podržati HDZ na završnom skupu u četvrtak i imat ćete prigode direktno ga o tome pitati”, kazao je.

Na direktan upit je li HDZ izlobirao ovu odgodu, budući da je već član EPP-a i da se odluke o primitku stranaka u tu europsku obitelj donose konsenzusom, on kaže: “Ne, to je odluka predsjedništva stranke”.

Na pitanje bi li primanje SNS-a u EPP sada naštetilo uspjehu HDZ-a na izborima, kaže: “Odgovorio sam na pitanje”.

Odluka o primanju SNS-a u EPP trebala se dogoditi u kritičnom tjednu pred izbore u Hrvatskoj, no ona je u zadnji tren odgođena, kako se pretpostavlja, zbog HDZ-a, kojemu ne odgovara “bratimljenje” sa strankom s kojom je često u sukobima.

Najnovije

Još iz rubrike