-1.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Plenković: HDZ će naći rješenje za povrat imovine oduzete za vrijeme komunističkog...

Plenković: HDZ će naći rješenje za povrat imovine oduzete za vrijeme komunističkog režima

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i saborski zastupnik Dražen Bošnjaković sastali su se u utorak s predstavnicima Inicijative za povrat imovine zemljišnih zajednica koju im je 1947. godine oteo komunistički režim.

 “Niti jedna dosadašnja Vlada nije našla rješenje, odlučili smo o tome, i o budućnosti kada HDZ preuzme odgovornost”, kazao je Plenković o sastanku. Predstavnici Inicijative zahvalili su mu se, i HDZ-u što “pokušava riješiti ovaj problem”, i što pokreće pitanje povratka imovine zemljišnim zajednicama.

“To je strašno važno, moramo krenuti prema stvaranju uljuđene države. Zato se nadam da će ovo što nam je danas obećano biti prepoznato kao nastojanje HDZ-a da nam vrati tu imovinu”, kazao je predstavnik Inicijative i pozvao sve koji imaju veze s tom imovinom da glasaju za HDZ.

Plenković je potom upitan o kampanji, za početak o objavi donatora HDZ-a.

“Sve što smo objavili su podaci koje smo prijavili DIP-u. Donacije i dalje pristižu.” Stvari su zakonski regulirane, odgovara šef HDZ-a na pitanje zašto nema velikih iznosa od privatnih osoba, kao što ih je bilo prije.

Na pitanje novinarke N1 Katarine Brečić o donaciji Klemmove tvrtke, Plenković je rekao da mu niti jedno ime na listama donatora nije sporno.

“Riječ je o donaciji pravne osobe”, kaže na donaciju tvrtke Klemm sigurnost.

O jamstvima Mosta nezavisnih lista kaže da mu je fokus pobijediti na izborima, a o postizbornim suradnjama će razgovarati nakon nedjelje, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike

2 KOMENTARI