Evo što predstavnici branitelja HDZ-a, SDP-a i Mosta misle o sastanku s Vučićem

Na marginama sada već famoznog sastanka Zorana Milanovića i branitelja, u javnosti je pomalo ispod radara prošla inicijativa šefova udruga gardijskih brigada i Specijalne policije za organizaciju radnog sastanka s Aleksandrom Vučićem na temu pronalaženja nestalih osoba i optužnica koje stižu iz Srbije kojem bi, uz državne dužnosnike, nazočili i predstavnicima branitelja.

Postoji li, uistinu, konsenzus u braniteljskoj populaciji oko prijedloga koji su otvorili Josip Klemm i Dražimir Jukić i ima li ova inicijativa podršku, iz Večernjeg su upitali političke predstavnike branitelja iz sve tri vodeće političke opcije.

Miro Bulj (Most): Osobno ne bih sjeo s ljudima toga kalibra koji su kroz četnički pokret sijali smrt po Hrvatskoj 90-ih. To je posao diplomacije.

Tomo Medved (HDZ): Nisam za to jer ne vidim smisla da pobjednička vojska sjeda za stol s Vučićem, osobom čiju biografiju hrvatski branitelji jako dobro poznaju.

Franko Vidović (SDP): Ne podržavam inicijativu da se sjedne za stol s čovjekom koji je sudjelovao u operacijama protiv nas. Mi branitelji njima smo od ‘91. do ‘95. poručili što smo imali.

 

Facebook Komentari