Vrgoračka gradska vlast odbila prijedlog HDZ-a da se Gradski park preimenuje u Park 4. gardijske brigade

Vrgoračka gradska vlast koju čine NLM-SDP-HNS odbila je prijedlog HDZ-a da se Gradski park u Vrgorcu preimenuje u Park Četvrte gardijske brigade. Takvu je odluku donio Odbor za imenovanje smatrajući da se radi o čistoj politizaciji u predizborno vrijeme, a s time se složio i Klub vijećnika NLM-a.

Obrazloženje Odbora pročitao je predsjednik Gradskog vijeća Rade Bobanac (SDP), a slično priopćenje ispred Kluba vijećnika NLM-a dao je i Ljubomir Erceg, naglašavajući između ostalog kako okolo ima dovoljno spomen obilježja u čast hrvatskim braniteljima, te da je ovo jedini prijedlog  HDZ-a u dva mjeseca aktualne vlasti s kojim se želi skrenuti pozornost s, kako tvrdi, dobrog rada novog gradonačelnika. Sve je to pozorno sluša Davor Jović, legenda Domovinskog rata, najbolji hrvatski vojnik 1997.god, a sad gradski vijećnik HDZ-a. Jović se digao na noge i sa očima punim suza počeo govoriti.

“Žalostan sam zbog ovog, sram vas bilo! Što vama znači Domovinski rat? Dok sam se ja i moji prijatelji borili za Hrvatsku, vaši su dobivali firme za kunu  po Vrgorcu koje su poslije uništili. Ja znam da vi mene ne volite, ne volim ni ja vas! Već sam nekoliko puta mojima govorio da me zamjenu, jer ja ovdje nemam s vama što raditi. Di su vam bili stričevi i očevi 90-ih?  O ovoj sramoti obavijestit ću cijelu udrugu i sve podružnice”, drhtavim glasom govorio je Jović, piše Dalmacija News.

Facebook Komentari