Grad Zagreb i Uvijek vjerni pozivaju na Trg bana Jelačića – utakmica Hrvatska- Turska

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak, 5. rujna u 20:45 sati igra svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv Turske u Maksimiru. Susret će se, zbog kazne Fife, odigrati pred praznim tribinama.

Grad Zagreb i Klub navijača Uvijek vjerni stoga će organizirati fan zonu s gledanjem utakmice na velikom platnu na Trgu bana Josipa Jelačića, a uz izravni prijenos, Zagrepčani i njihovi gosti moći će uživati i u bogatom zabavnom i glazbenom programu.

„Tribine će biti prazne, a to je za nas navijače katastrofa. Uz podršku naših prijatelja i sponzora uspjeli smo organizirati gledanje utakmice na Trgu bana Jelačića gdje i inače gledamo utakmice, ali kad igramo negdje daleko. Nažalost sad igramo u Zagrebu, ali moramo zbog poznatih okolnosti organizirati gledanje utakmice na Trgu. Pozivam sve navijače, članove Kluba navijača Uvijek vjerni da dođu na Trg i podrže naše igrače navijanjem jer kao što su i sami igrači rekli ta utakmica nam je jako bitna i oni će znati da ih mi podržavamo na Trgu, a mi ćemo se veseliti pobjedi Vatrenih protiv Turske“, rekao je Ilija Perković iz Kluba navijača Uvijek vjerni.

Za sve navijače pripremljen je bogati kulturno zabavni program. Svirat će grupa Vatra, Sinovi ravnice i prije i poslije utakmice, a zahvaljujući sponzorima navijačima će se besplatno dijeliti kobasice, a pivo će moći kupiti po popularnim cijenama.

„Ono što mi jedino i možemo kad je u pitanju Hrvatska i svi hrvatski sportaši da im budemo vjerni jer oni su toliko radosti i veselja donijeli i donosit će da zaslužuju našu privrženost i vjernost. Znamo da je za svaki sportski uspjeh potrebno zajedništvo i velika želja ne samo onih koji trče na travnjaku, nego svih onih koji navijaju za reprezentaciju. Sasvim sigurno ta jedna pozitivna energija koja će se pokazati na Trgu će pozitivno djelovati na naše igrače koji će na maksimirskom travnjaku se boriti za hrvatske boje i pobjedu. Važno je naglasiti da kada je u pitanju hrvatska nogometna reprezentacija, praktički nema ideje niti pokreta koji objedinjuje sve Hrvate kao što to objedinjuje nogomet! S tim ciljem smo mi u Gradskoj upravi i gradonačelnik Milan Bandić zdušno prihvatili organizaciju ovoga kada je došao prijedlog iz Udruge Uvijek vjerni za zajedničko gledanje utakmice. Pozivam sve da dođu na Trg bana Jelačića“, rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog Ureda za obrazovanje kulturu i šport.

Rudi (Davor Dretar) pozvao je sve navijače da sutra dođu na Trg i da pokušaju oboriti neslužbeni rekord u glasnom navijanju koji iznosi 163 decibela, pa da naši igrači čuju i na Maksimiru navijanje s Trga bana Jelačića. Program će voditi Bobi i Rudi (Vid Balog i Davor Dretar).

Share This Article