Biskup Košić jasno dao do znanja vjernicima za koga ne trebaju glasovati na izborima

U svojoj propovjedi, pred desecima tisuća vjernika ali i mnogim političarima, biskup Vlado Košić jasno je vjernicima dao do znanja za koga bi trebali glasati na parlamentarnim izborima iduće nedjelje. A to nikako ne bi trebali biti oni koji su donijeli Lex Perković, koji se protive shvaćanju braka samo kao institucije muškarca i žene te oni koji su na Trg svetog Marka na branitelje slali specijalne postrojbe, smatra biskup Košić koji je tako otvoreno pozvao vjernike da ne glasuju za SDP, prenosi dnevnik.hr.

‘Zar da danas ponovno na vlasti budu oni koji štite ubojice i koji su donijeli Lex Perković? Političari su u Vukovar – kao i na Trg svetog Marka slali specijalne postrojbe. Kako to da političari nisu zaštitili branitelje? U Hrvatskoj pitanje obitelj treba biti prioritetno. Katolik ne može poduprijeti one koji se protive shvaćanju braka kao saveza muškarca i žene. Takve političare hrvatski katolik ne može birati. Takvima katolik ne smije dati svoj glas’, poručio je s oltara biskup Košić.
Kazao je da treba podržati one koji pošteno obavljaju javne poslove jer su u korupciju posljednjih godina utonuli mnogi političari. Onima koji su ogrezli u političku korupciju katolici nipošto ne smiju dati glas, istaknuo je Košić.
Pozvao je vjernike da slušaju što političari govore o građanskom odgoju, o vjeronauku u školama. Govorio i o Bleiburgu: ‘Te igre su nehumane, drskost u iznošenju laži.’
Biskup Košić smatra kako je demografska obnova – strateško pitanje broj 1 za iduću hrvatsku vladu.

‘No razaberimo – tko se zalaže za punu plaću tijekom porodiljnog dopusta, tko se zalaže da da zaposlena majka treba zadržati posao’, kazao je biskup.

‘Znam, netko će mi i ovdje viknuti da se miješam u građanska pitanja, a ja odgovaram – je li kardinal Stepinac ustajao u Katedrali protiv rasizma?’, poručio je sisački biskup Košić.
Uz brojne vjernike i tehničkog premijera Tihomira Oreškovića te bivšeg predsjednika Sabora Željka Reinera u Ludbreg je stigao i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je na misu zakasnio pola sata.
Vjerska manifestacija u Ludbregu spomen je na događaj iz 1411. kada je za vrijeme mise u kapelici dvorca Bathhany došlo do čudesne pretvorbe misnog vina u Presvetu Krv Kristovu. Svetkovina Presvete Krvi Kristove svake godine u Ludbreg dovede brojne osobe iz političkog života Hrvatske budući je pokrovitelj manifestacije i izgradnje kapelice i Svetišta Hrvatski sabor, prema zavjetu iz davne 1739. godine.

Facebook Komentari