Tehnički ministar Predrag Šustar potvrdio: Kurikularna reforma ide dalje

Što nas očekuje na početku nove školske godine, u kojoj fazi je kurikularna reforma, što očekuje učitelje u zbornicama i razredu? Pregovori sa sindikatima su pred vratima – s kim će pregovarati školski sindikati? I učenici imaju bezbroj pitanja.

Odgovor na pitanje ima li što novo, HRT je potražio u specijalnoj emisiji tri dana uoči početka školske godine!

Tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar potvrdio je da reforma ide dalje. Diskontinuitet najviše stoji Hrvatsku, 2012. je sve bilo gotovo, a prošla vlada je odbacila taj dokument i počelo ispočetka. A sve je počelo još 2005. godine. Tema obrazovanja previše je puta bila žrtva politike. Ne možemo se svi slagati oko svega, ali smo svi unutar istog okvira, poručio je i istaknuo da je i imao i nije imao suradnike s kojima je htio raditi i kako bi volio da je bilo više slobode, ali politika ima svoja pravila.

U emisiji su još gostovali: voditelj kurikularne reforme Matko Glunčić, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec, predsjednik Nacionalnoga vijeća učenika Karlo Horvat, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

Share This Article