Orešković: Vraćam se u poduzetništvo; uvijek ću biti ambasador Hrvatske

Premijer Tihomir Orešković u razgovoru za HTV, komentirajući rast hrvatskog gospodarstva, rekao je kako su puno učinili, ali da je mu je i bivša vlada doprinijela.

Ova vlada radila je 6 mjeseci. Nije se moglo puno napraviti, ali ipak smo dosta učinili – kvalitetan proračun omogućit će da deficit bude ispod 3%. Fokusirali smo se na europske fondove, pojavio se optimizam, stimulirana je potrošnja, aktivirali smo “mrtve nekrertnine”. Pokrenuli smo neke strategije i u turizmu. Bitno je da radimo za Hrvatsku, rekao je Orešković.

Smatra da je situacija s izbjeglicama, kao i sporazum EU-Turska, stabilna, ali i da je treba pratiti. Na neformalnom sastanku s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel nije bilo novih tema i za njega, kao pripremu za Bratislavu, nisam se trebao konzultirati s Vijećem za nacionalnu sigurnost. Poslije Bratislave takav sastanak ima smisla. S time u vezi čuo sam se i s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, rekao je.

Nakon izbora, kaže, vraća se u poduzetništvo. Uvijek sam gledao kako mogu pomoći svojoj domovini. Bit ću uvijek ambasador Hrvatske, naglasio je.
Dodao je i da mu je bila čast biti premijer, ali da mu je žao što nije imao priliku i pravu šansu donijeti prave promjene. Bolje sam upoznao zemlju i svoj narod i svaka je moja odluka bila je u interesu Hrvatske. Politici neću zatvarati vrata, uvijek treba biti spreman na nove prilike, kazao je premijer.

Share This Article