Mama obilazi bolnice i kuha zdravu hranu djeci oboljeloj od karcinoma

Sin Daniellee Cook imao je svega 11 godina kad mu je dijagnosticiran treći stadij Hodgkinove bolesti, vrste karcinoma koja utječe na imunološki sustav.

– Osjećala sam se bespomoćno i jako žalosno – sjeća se Danielle, majka troje djece koja godinama održava demonstracije kuhanja u Washingtonu. S obzirom na to da je Danielle također stručnjak na području holističkog nutricionizma, znala je da mora postojati utjeha – i lijek – u hrani.

Nakon mjeseci pripreme posebnih jela za njezina sina koji se je osjećao loše te je imao slab apetit, uočila je da zabrinut, depresivan i umoran dječak postaje zdrav tinejdžer. Na temelju vlastitog iskustva pokrenula je Happily Hungry, nutricionistički program koji se sastoji u kuhanju za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih bolesti u bolnicama te kulinarskim radionicama za članove njihovih obitelji.

Cook je također objavila kuharicu “Happily Hungry: Smart Recipes For Kids With  Cancer”  koja je puna nutricionističkih savjeta, korisnih fotografija i recepata prikladnih za djecu – putokaz za zdrave prehrambene odluke kod djece oboljele od karcinoma.

 

Share This Article