Svjetski karate prvak Kvesić: Sad nakon svjetskog zlata ostalo nam je donijeti u Hrvatsku i olimpijsku medalju

Ivan Kvesić postao je svjetski prvak u karateu osvojivši zlato na prvenstvu u Madridu. Nakon povijesnog uspjeha, na proslavi u prostorijama kluba podijelio je svoje dojmove za Dnevnik Nove TV.

”Nevjerojatan je osjećaj s 22 godine se popeti na krov svijeta u jakoj konkurenciji, presretan sam i još sam nisam svjestan što sam napravio.”

Pretpostavljamo da je ukupni doživljaj još potpuniji nakon dočeka najbližih i kolega iz kluba.

”Stvarno sam ugodno iznenađen, dočekali su me i kad sam bio viceprvak Europe, ovo je premašilo sva moja očekivanja, sretan sam i zahvalan.”

Dvaput ove godine pobijedio službeno najboljeg na svijetu

U polufinalu ste pobijedili turskog borca koji je, barem po rang-listi, najbolji na svijetu. Pokazatelj da možete jako puno.

”Da, njega sam pobijedio i na Europskom prvenstvu, sad u polufinalu, on je trenutno vodeći po renkingu, pa to zlato dobiva još veću težinu.”

Karate je od sljedećih Olimpijskih igara u Tokiju 2020. sport koji će prvi put tamo biti zastupljen. Vjerujete li da ćete ovakvu formu pokazati i u Tokiju?

”Sad nakon svjetskog zlata ostalo nam je donijeti u Hrvatsku i olimpijsku medalju. Ovim zlatom sam napravio veliki korak prema Tokiju, vjerujem da ćemo se ovdje gledati i za dvije godine s olimpijskom medaljom oko vrata.”

“Karate je moja opsesija 24 sata dnevno”

Privatno, čime se bavite?

”Studiram, a u slobodno vrijeme se opet bavim karateom, tako da je karate moja opsesija 24 sata dnevno. Ostane nešto vremena i za učenje između treninga.”

Predsjednik Hrvatskog karate saveza Darko Cipek otkrio je kakvi su uvjeti u Hrvatskoj u usporedbi s, primjerice, jednom velesilom poput Francuske.

”Još jednom, najiskrenije čestitke Ivanu Kvesiću, njegovim trenerima i izborničkom stožeru. Uvjeti su dobri i radimo na tome da budu sve bolji. Hrvatska je na ovom prvenstvu, na kojem je sudjelovalo 140 država s 1117 sportašica i sportaša, zauzela visoko osmo mjesto. Borimo se s najvećim silama i financijski, a imaju i više članova budući da su mnogoljudnije zemlje. Unatoč tome, imamo svjetskog prvaka i možemo biti iznimno ponosni.”

Ivan Kvesić svjetski prvak u karateu

Facebook Komentari