Nakon zaključka DORH-a javio se Čermak: Tužit ću i Dusparu i Grad Slavonski Brod

“Kompletna struka zna od prvog dana da malo izlijevanje benzina nije moglo biti uzrok zagađenja koje je gradonačelnik Mirko Duspara iskoristio za lokalnu političku promociju. Sad će to i platiti”, poručio je Ivan Čermak nakon što je DORH objavio da nije kriv.

Ivan Čermak, vlasnik Croduxa koji je bio prozivan kao krivac za zagađenje vode u Slavonskom Brodu, kaže da je dobio satisfakciju nalazom Državnog odvjetništva koji je dokazao da izlijevanje benzina prilikom testiranja produktovoda nije moglo biti uzrok zagađenja.

Crodux je inače testirao stari produktovod koji treba prenamijeniti kako bi kroz njega išao plin za rafineriju u Bosanskom Brodu i tako se treba smanjiti zagađenje zraka. Nakon što je na jednom mjestu produktovod pukao i u zemlju otišla nepoznata količina benzina, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara je prozvao Crodux.

Duspara je podnio i kaznenu prijavu, ipak protiv nepoznatog počinitelja.

“Kompletna struka od prvog dana zna da izlijevanje male količine benzina ne može biti uzrok zagađenja. Tlo je na tom mjestu glinasto i nepropusno i nikako nije benzin mogao biti uzrok zagađenja kilometrima daleko. Ne znam što jeste, ali nađeni su uzorci tijekom jednog dana teške nafte i masti za koje ne želim nagađati kako su se tamo našli”, kaže Čermak za 24sata.

Čermak nije zaboravio prozivke Duspare.

“Tužit ćemo i gradonačelnika Dusparu i Grad Slavonski Brod za štetu koju su nam nanijeli neosnovanim tvrdnjama. Duspara je zagađenje iskoristio za lokalne političke ciljeve preko nas i to treba platiti. Dobro ćemo razmisliti i hoćemo li bilo što raditi u Brodu dok ga vodi takav čovjek koji nanosi štetu i ne radi za boljitak niti građana niti države”, kaže Čermak, prenosi N1.

Mir, mir, nitko nije kriv, DORH odbacio kaznene prijave za onečišćenje vode u Slavonskom Brodu

Facebook Komentari