As iz rukava: Todorića se ne može uhititi i izručiti sve dok traje postupak, a teče od dana podizanja tužbe protiv Hrvatske i osporavanja Lex Agrokora

Piše: Tony R. Boras

Jutrošnje akcije USKOK-a, PNUSKOK-a i Policije, uz „dobro“ obaviještene medije nije ništa drugo nego predstava za široke mase. Pokušaj dizanja morala i liječenje naroda od epidemije depresije i malodušja. Pokušaj ulijevanja nade narodu da se o ovoj državi događa i nešto dobro, vlast će uhapsiti i osuditi najvećeg „zlotvora“ u ovoj državi i sve će nam krenuti na bolje. Eto bit će kolača ako već nema kruha.

Priča o Agrokoru tek je na početku. Trebat će to klupko raspetljati, a to je gotovo nemoguće jer to nije klupko to je Gordijski čvor, a nekoga kao Aleksandar Makedonski nema na vidiku. Previše se struktura uvuklo u taj čvor da bi se istragama i raznim povjerenstvima raspetljalo.

Istrage protiv drugorazrednih članova uprave, gdje će pokajnika biti više nego optuženih, trajat će godinama ili će ih netko naprasno prekinuti. Ono najvažnije, optužnice, uhićenja i suđenja članovima obitelji Todorić, teško da ćemo vidjeti. Čini mi se da Gazda čuva Asa u rukavu da pokupi zadnji štih. Gaza tek sada postaje opasan, opasan za sve koji su ga pohodili, veliki i mali, ne postoje ne bitni.

Oni koji preko Todorićevih upozorenja olako prelaze, nisu svjesni opasnosti koja se nadvija na Hrvatsku i njene porezne obveznike. Nikada nisam rekao da je Todorić nevin, dapače , KRIV JE ali sam uvijek govorio da je opasan i da mu ne treba ostaviti ni milimetar šanse za kontra napad, a on će kontra napad izvesti brže nego se itko nada. Napasti će Gazda svim oružjem, a Blog je samo topnička priprema.

Todorićev As iz rukava najobičniji je mail i činjenica da može pokrenuti sudski spor protiv Hrvatske u Londonu ili Washingtonu.

Taj famozni mail koji nitko vidio nije izgleda kao slamka utopljenika ali možda postane i barka koja će Todorića odvesti nazad u Toranj , a hrvatske porezne obveznike opteretiti s milijardama duga prema vjerovnicima. Todorić ne misli čekati odluku Hrvatskog ustavnog suda nekoliko godina i živjeti u neizvjesnosti, već će podići tužbu pred sudom gdje je u primjeni anglosaksonsko pravo, a ono ne poznaje zakone kao što je Lex Agrokor.

Bit će zanimljivo kako će Vlada odnosno njen pravni zastupnik braniti Lex Agrokor i bez brige, morat će reći tko je zakon radio, tko se sastajao s direktnim sudionicima postupka. Napeto će biti ako taj famozni mail postoji i ako su Todorićevi navodi točni.

I još nešto. Todorića se ne može uhititi i izručiti sve dok traje postupak, pa i onaj prizivni, a teče od dana podizanja tužbe protiv Hrvatske i osporavanja Lex Agrokora.

Share This Article