Svašta traže, evo rekordera u Rijeci: Tri zvjezdice apartman od 50 ‘kvadrata‘ – 800 eura noć

Screenshot: N1

Hrvatska praksa ‘deranja‘ turista nastavljena je i ove sezone, a najnoviji primjer stiže nam iz Rijeke. Očito je da su neki preozbiljno shvatili nebrojeno puta istaknutu floskulu kako je smjer razvoja metropole Kvarnera upravo turizam pa su neki podigli cijene do nerazumnih visina.

Rekorder je jedan riječki objekt čiji je vlasnik za 4 osobe u apartmanu s tri zvjezdice od 50 ‘kvadrata‘ za pet dana tražio nešto manje od – četiri tisuće eura! Odnosno, čak 800 eura na noć, piše Novi list.

Inače, objekt nije u centru grada, nema bazen ni jacuzzi, a ne nalazi se niti na jednoj od riječkih plaža.

Za usporedbu, jedan od najskupljih hrvatskih hotela, rovinjski Park, za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi ali s uključenim doručkom, dvadeset je posto povoljniji od navedenog apartmana.

– Lipanj nam je pokazao da gosti traže vrijednost za novac. Cijene smještaja, posebice u obiteljskom dijelu, stalno rastu. Događa se da pojedini objekti obiteljskog smještaja s 3 zvjezdice imaju cijene hotela s 5 zvjezdica. Ove razlike regulirat će tržište i potražnja jer će takvi objekti koji su nerealno podigli cijene ostati prazni i krenut će se popunjavati kada im omjer cijene i kvalitete bude usklađen. Naravno, s obzirom na našu ponudu, nema razloga da budemo jeftina destinacija, jer glavni cilj našeg turističkog razvoja je da postanemo cjelogodišnja turistička destinacija gdje je kvaliteta važnija od kvantitete. Ono što je osnovno je biti realan u određivanju cijena jer gosti očekuju da kvaliteta prati cijenu, upozorava direktorica TZ-a Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Share This Article