Jakirović: Već su rekli da moram častiti jer mi je sin zabio, a Kačavendi treba još vremena

Screenshot: HTV / HRT

Trener Dinama Sergej Jakirović otkrio je razmišljanja nakon pobjede u prvoj pripremnoj utakmici protiv sofijske CSKA 1948 u Austriji – 6:2.

“Prvo poluvrijeme bilo je ekstremno teško, vidjelo se da su teške noge. Nezadovoljan sam s lakim trošenjem posjeda, imali smo nekoliko kardinalnih grešaka gdje nas je Zagorac spašavao. Kule je zabio lijep gol, ali vidi se da smo ‘teški’. Puno je lakše bilo drugo poluvrijeme“, rekao je Jakirović u uvodu.

U tom susretu nisu igrali reprezentativci Baturina, Pjaca, Petković, Hoxha, a priliku su iskoristili mladi igrači.

“Momci su dobro iskombinirali, zabili pet lijepih golova, a mladost je skrenula pažnju na sebe što je za klub poput sebe jako dobro. Tražimo mi i dalje krila, tražiš opciju broj 1, a konkurencija te tjera. Ti ‘klinci’ su budućnost Dinama, oni su tu godinama, a malog Patrika Horvata znam od ‘zagića’. Imaju ogroman potencijal, Bože zdravlja, moraju raditi, nadam se da ću i sam biti zdrav, samo je to važno u njihovoj karijeri.”

Gol je zabio i Jakirovićev sin Leon. Hoće li častiti on ili sin?

“Već su mi rekli, mislim da ja moram častiti. ‘Raskusurat’ ćemo se.”

Komentirao je i Kačavendu te Roga.

“Kačavenda nije igrao skoro godinu dana, trebat će mu još vremena, a ne boji se – to mi je najvažnije. Rog, što reći, da mu se nije dogodilo to što mu se dogodilo, vjerojatno ne bi nikad došao u Dinamo. Naravno da smo mu izašli u susret da pomognemo jedni drugima.”, piše SK.

Bad Radkersburg: Dinamo s uvjerljivih 6:2 pobijedio CSKA

Share This Article