Irsku stjuardesu u Dubaiju brutalno pretukao suprug, ali je ona optužena: Ne smije napustiti zemlju

Foto: Unsplash

Irska stjuardesa nakon što je pretučena optužena je za pokušaj samoubojstva i zlouporabu alkohola. Putovnica joj je uništena, a dobila je zabranu putovanja.

Tori Towey iz Boylea u okrugu Roscommon radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kao stjuardesa, doživjela je teško obiteljsko nasilje te je njezino tijelo bilo prekriveno brojnim ozljedama i modricama, nakon čega je pokušala izvršiti samoubojstvo.

28-godišnjakinja je preživjela, ali je odvedena u policijsku postaju, gdje joj je rečeno da je optužena za pokušaj samoubojstva i zlouporabu alkohola.

Njezinu putovnicu uništio je suprug, a ona ima zabranu napustiti zemlju i ne može se vratiti u Irsku, piše Sky News.

“Ona je pod nevjerojatnim stresom”, rekla je u srijedu zastupnica u irskom parlamentu Mary Lou McDonald te je pozvala irskog premijera Simona Harrisa da hitno intervenira u ovom slučaju i osigura da se Towey vrati u Irsku.

“Ona je bila žrtva najgrubljeg obiteljskog nasilja”, rekla je McDonald pa dodala da joj je putovnica uništena i izrečena joj je zabrana putovanja.

Harris je u irskom parlamentu rekao da nije u potpunosti upoznat sa slučajem, ali bi rado surađivao s McDonald i drugima “kako bi intervenirali i vidjeli kako mogu podržati irskog građanina i pomoći u strašnim okolnostima.

Irsko ministarstvo vanjskih poslova reklo je za Sky News da je svjesno slučaja i da pruža konzularnu pomoć.

Towey trenutačno boravi u iznajmljenoj nekretnini u Dubaiju sa svojom majkom Caroline, koja je otputovala kako bi bila sa svojom kćeri.

Obitelji pomaže zastupnička skupina Zatvoreni u Dubaiju.

“Pozivamo vlasti Dubaija da hitno odbace optužbe protiv Tori, ukinu zabranu putovanja i dopuste joj da odleti kući u Irsku sa svojom majkom”, rekla je Radha Stirling, izvršna direktorica Detained In Dubai.

“Optužena je za pokušaj samoubojstva i konzumiranje alkohola”, rekla je Stirling.

“Čudno je da su Ujedinjeni Arapski Emirati uložili velike napore u odnose s javnošću kako bi promovirali alkohol kao legalan u zemlji. U stvarnosti, ljudi se još uvijek redovito optužuju za konzumaciju i posjedovanje alkohola”, rekla je, prenosi dnevnik.hr.

Share This Article