Policija: Slovenac dronom ugrozio gašenje požara na Murteru

Foto: Jasmina Dimić/ Ilustracija

48-godišnji državljanin Slovenije je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, objavila je policija.

​Policijski službenici Policijske postaje Vodice su proveli kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim državljaninom Slovenije osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela Ugrožavanje posebnih vrsta prometa.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 05. srpnja oko 16 sati na otoku Murteru u kampu Kosirina, za vrijeme trajanja intervencije hitnih službi, odnosno za vrijeme leta zrakoplova-kanadera koji su sudjelovali u gašenju požara, bez odobrenja nadležnog tijela i kršeći propise sigurnosti prometa, upravljao bespilotnom letjelicom-dronom unutar navedenog područja, pritom ugrožavajući zračni prostor.

Nakon provedenog istraživanja 48-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad još jednom muškom osobom koja se sumnjiči da je dana 05. srpnja na otoku Murteru počinila istovjetno kazneno djelo.

Share This Article