Bačić nakon koalicijskog sastanka: Ne želimo povećanje broja državnih tajnika

Screenshot

U Banskim dvorima održan je sastanak parlamentarne većine. Pred mikrofone je nakon sastanka stao Branko Bačić.

Ministar graditeljstva kaže kako se razgovaralo o dužnosničkim plaćama. Za narednu sjednicu ministar pravosuđa bi trebao pripremiti okvir o visini dužnosničkih plaća. Osnovicu bi uredbom utvrdila Vlada, a koeficijenti bi se uskladili nakon prolaska kroz redovitu saborsku proceduru, rekao je Bačić.

Razgovaralo se i imenovanju državnih tajnika u ministarstvima. Prema Bačićevim riječima, svi državni tajnici trebali bi biti imenovani sljedeći tjedan ili onaj nakon njega. Još uvijek se nije razgovaralo u kvote po strankama, to će se utvrditi u dogovoru s resornim ministrima.

“Ne želimo povećanje broja državnih tajnika. Imamo veći broj ministarstava pa će automatski doći i do tog povećanja”, kaže Bačić.

Ministar kaže kako ministarstva funkcioniraju jer u većini resora su ostali isti ministri i državni tajnici, a u resorima gdje je potrebno imenovati nove, to će se riješiti u narednih 15-ak dana.

Rodni studiji

Vladajuća većina, kaže Bačić, nije razgovarala ni o uvođenju rodnih studija. Domovinski pokret, podsjetimo, burno je reagirao na informaciju da će na Filozofskom fakultetu biti pokret Rodni studij.

Bačić kaže kako treba vidjeti što kaže resorno ministarstvo pa će se onda zauzeti stav prema tom studiju. “Na to ne mogu odgovoriti dok ne vidimo prijedlog samo sveučilišta”, kaže Bačić. Dodaje i kako su sve što misle o rodnoj ideologiji rekli kada je usvojena Istanbulska konvencija i interpretativna izjava.
Pitanje pobačaja

Bačić kaže kako je zakon donesen prije 40-ak godina, on nije protivan Ustavu, ali ga je potrebno osvježiti.

“Ustavni sud je dao jedan pravni okvir kako bi taj zakon trebao izgledati. Mi smo se o tome u dva navrata očitovali”, kaže Bačić dodajući da zakon još nije pripremljen i da tadašnja vladajuća većina nije mogla uspostavti konsenzus oko normi koje bi taj zakon odredio i regulirao, piše N1.

VIDEO Plenković poručio DP-u: Ne može biti 150 državnih tajnika; Erlić o odlasku SDSS-ove tajnice: Za mene je to još uvijek špekulacija

DP traži mjesto državnog tajnika u gotovo svim resorima? Tvrde da iza toga stoji jasna računica

Share This Article