Sigurnost i povjerenje: Policajac fizički napao maloljetnika i ozlijedio ga, ovaj mu vratio metalnim klinom u lice

Foto: Policija

Postupajući po zaprimljenoj prijavi policijskog službenika da ga je, dok je bio izvan službe, maloljetnik lakše ozlijedio te mu prijetio ubojstvom, a nakon što ga je u subotu popodne 6. lipnja u Ogulinu upozorio na prebrzu vožnju traktorom kojom je ugrozio njega i njegove sinove na motociklu, policijski službenici Policijske postaje Ogulin proveli su kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u sukobu policijski službenik fizički nasrnuo na maloljetnika dok je bio na traktoru te ga lakše ozlijedio, nakon čega ga je maloljetnik udario metalnim klinom u lice u namjeri otklanjanja fizičkog napada od sebe i pritom mu prijeteći ubojstvom.

Zbog sumnje da je policijski službenik počinio kazneno djelo Tjelesna ozljeda, a maloljetnik kazneno djelo Prijetnja, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, danas su predani pritvorskom nadzorniku PU karlovačke.

Budući policijski službenik nije djelatnik Policijske uprave karlovačke, s događajem je upoznat njegov nadležni rukovoditelj koji će odlučiti o daljnjem poduzimanju mjera i radnji iz Zakona o policiji, piše karlovačka policija.

Share This Article